Pengikut

Ahad, 1 September 2013

Blogwolking Secara Sistematik

Rasanya pelbagai cara yang digunakan oleh blogger untuk menziarahi, berkunjung ataupun blogwolking ke blog teman-teman. Ada yang membuat bloglist untuk memudahkan mereka blogwolking blog yang tersenarai di bloglist tersebut. Ada juga yang menerjah ke blog mengikut jejak yang ditinggalkan di Cbox. Dan, cara ketiga melalui komen yang ditinggalkan. 

kredit foto daripada www.biznology.com  

Namun begitu, bagi saya tidak mungkin kita dapat melakukan blogwolking secara berterusan dalam satu-satu masa. Jadi, saya ingin mohon maaf jika saya tidak dapat terjah ke blog kawan-kawan yang menerbitkan entri terbaru pada hari itu juga. 

Insya-Allah, jika ada masa, saya akan ke blog kawan-kawan dan baca entri walaupun yang sudah "basi". Oleh itu, jangan terkejut jika anda terpaksa luluskan komen saya yang banyak itu. Inilah yang saya akan lakukan jika saya sibuk. 

Kalau saya lama tidak bertandang, jangan pula beralih arah ya. Tegurlah saya di sini. Mungkin saya akan cuba terjah balik. Tetaplah menyokong Tetamu Istimewa. 

34 ulasan:

  1. kadang kadang tak perasan jugak ada komen kat entri...buat blog ni kadang jadi satu kepuasan bila dpt menulis dpt kenal dgn blogger lain

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih singgah dan follow di sini ya.

      Sebenarnya ada cara untuk kita kesan komen yang masuk ke blog kita. Selamat berblogging ya.

      Padam
  2. hihi...cik akak memang bloglist wajib kena terjah...hihi...

    BalasPadam
  3. Takpe perkara kecik je tak ambik hati pun hihi

    BalasPadam
  4. ok jer..tkjut tgk cikgu komen xdi..byk sgt..apa2 pu tq..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama. Dah lama saya tak ke sana. Jadi, saya baca entri yang dah lepas.

      Padam
  5. terima kasih sudi singgah ke blog sy. sudah follow disini :)

    selalunya kalau bz mesti akan tingglkan komen2 yg byk di blog lain..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama. Terima kaish juga sudi memenuhi undangan dan follow di sini ya.

      Itulah yang saya lakukan.

      Padam
  6. aiza pun menghadapi masalah juga berkaitan blogwalking ni.. malam ini baru berkesempatan untuk blogwalking kerana siang tadi ada aktiviti bersama keluarga.. saudara datang ke rumah di hujung minggu terakhir bulan syawal.. pagi tadi sahaja sempat menulis entri, tiba-tiba terpaksa menyepikan diri dan muncul kembali di malam hari..
    aiza suka blogwalking melalui komen rakan-rakan blogger.. selagi tak balas kunjungan, selalunya aiza tak akan published komen tu.. jika sudah habis blogwalking melalui komen, barulah aiza akan menerjah melalui bloglist di blog aiza ataupun bloglist di blog rakan blogger..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baguslah cara Aiza ni.

      Selalunya kita perlu dahulukan kerja utama dulu kan. Lainlah kalau yang tidak bekerja. Dapat luangkan masa untuk blog saja.

      Padam
  7. jangan risau cikgu..no problem je :P

    BalasPadam
  8. takpelah , kadang acik pon lebih kurang jgk

    BalasPadam
  9. sama jugak dengan mama, takpe cikgu, kita serupa je.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, ramai juga yang seangkatan dengan saya ya. Terima kasih.

      Padam
  10. Samalah macam kak Erin kadang-kadang tak sempat nak blogwalking juga.. Tapi ternyata dunia berblog ni sangat best.. Sebab dapat bertukar-tukar pandangan dan minda jadi lebih terbuka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu kak Erin, nampaknya saya juga dah terbak dalam dunia blog ni hingga kalau tak buka sehari tak boleh duduk.

      Padam
  11. tidak mengapa...nanti ada masa lapang boleh jua blogwalking

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perlukan masa juga untuk blogwalking kan.

      Padam
  12. tak per bro..uruskan mana yang lebih penting dahulu..blog bila2 masa saja boleh terjah..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, terima kasih kerana menyokong Tetamu Istimewa dan sudi blogwolking ke sini.

      Padam
  13. da lme sy tgglkn aktiviti bw ni..xtaw knp tetbe rase nk aktif blk..hee..seronok sbnrnye~

    BalasPadam
  14. betul tu cikgu..saya pun cuba sedaya upaya untuk blogwalking ke blog-blog lain, tak terkira rasa banyaknya..untuk hargai diorang, saya cubalah jejak yang mana sempat dulu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau yang selalu terjah ke blog kita, selalunya blog merekalah yang kita terjah dulu kan.

      Padam
  15. lpsni iqa dah x sempat kot blogwalking.bz ,huu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tumpukan pada pelajaran dulu Iqa. Selamat berjaya.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78