Pengikut

Ahad, 8 September 2013

Bolehkah Kita Mengulang Baca Kata-kata?

Assalamualaikum semua. Selamat pagi dan selamat berhujung minggu.



"Seharusnya kita semua menjadi penulis, tidak kiralah siapa kita - nelayan, petani, penjual sayur, tukang kasut, jurusolek, kerani, posmen, polis, jururawat, guru, doktor, peguam, akauntan mahupun hakim. Segala apa yang kita lalui kita kongsikan dengan pembaca untuk sama-sama kita memperkayakan ilmu, pengalaman, bahasa, budaya, dan ketamadunan negara. Namun begitu, kita lebih selesa berkata-kata yang kata-kata itu sukar disunting, disimpan dan diterbitkan menjadi satu bentuk visual yang boleh diulang baca pada suatu hari kelak."
                                                                                                                        
                                                                                                              Mohd Helmi Ahmad






20 ulasan:

  1. Balasan
    1. Sejati ke. Dah minat nak buat macam mana kan.

      Padam
  2. hihi...wah cikgu....boleh ye...:)

    BalasPadam
  3. lain manusia, lain peranan dan lain ceritanya..:)

    BalasPadam
  4. menulis entri di blog salah satu bentuk tulisan jugakan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, gunakan penulisan di blog sebaik-baiknya.

      Padam
  5. Balasan
    1. Jadi kepada blogger semua gunakan medium blog sebagai permulaan untuk terus menulis dengan baik.

      Padam
  6. betul tu.. setuju sangat dengan kata-kata cikgu tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Kak Erin. Marilah kita terus menulis.

      Padam
  7. ayat mesti power..
    x gtu cikgu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tidak semestinya menjadi penulis perlu ayat yang power.

      Padam
  8. setuju tu cikgu..kadang2 seronok baca pengalamn owg..melalui blog..ada juga manfaatnya di situ..=D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah pentingnya dunia penulisan. Kita dapat berkongsi.

      Padam
  9. Setuju sangat even kita ni tak berbakat pun..Yang penting berkongsi apa yang ada di fikiran kita kan TI..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, gunakan medium blog ini sebaiknya.

      Padam
  10. Rasanya semua orang bakat menulis, cuma diorang tak diberi pendedahan je =) blog pun salah satu medium penting untuk menulis kan..boleh buat kenangan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, blog antara medium yang boleh digunakan untuk mengasah bakat penulisan. Jika kualiti penulisan di blog yang baik, boleh dibukukan.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78