Pengikut

Selasa, 4 Mac 2014

eSPPSEL: Pendaftaran Online Murid Tahun Satu Sesi 2015/2016 Dibuka

Sistem Pengurusan Murid Tahun Satu Online Jabatan Pendidikan Negeri Selangor telah pun dibuka pada 1 Mac hingga 30 April 2014. Kepada ibu bapa yang mempunyai anak yang lahir pada tahun 2008 dan 2009 bolehlah mendaftarkan anak tersebut untuk kemasukan Tahun Satu sesi 2015/2016

Pendaftaran eSPPPSEL Tahun Satu 205/2016

(1) Sebelum membuat pendaftaran ibu bapa bolehlah membaca terlebih dahulu Pengenalan Sistem eSPPSEL ini untuk lebih memahaminya. 

(2) Kemudian, ibu bapa juga perlu membaca Tatacara dan Panduan Permohonan

(3) Setelah membaca Pengenalan Sistem eSPPSEL dan membaca Tatacara dan Panduan Permohonan barulah ibu bapa digalakkan membuat Permohonan Online.

(4) Setelah Permohonan Online dibuat, ibu bapa perlu peka untuk membuat Semakan Status Permohonan yang akan diumumkan dari masa ke masa.

Untuk lebih mudah memasuki eSPPSEL, ibu bapa bolehlah klik pada pautan Laman Utama Pendaftaran Online Murid Tahun Satu sesi 2015/2016 di sini: 


Nota: Saya kurang pasti sama ada sistem ini digunapakai juga dinegeri lain.

20 ulasan:

  1. Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

    Mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  2. ini memudahkan lagi..alia lahir tahun2010.tahun depan boleh daftar kan helmi?

    BalasPadam
  3. semakin canggih pendidikan kita ni. huhu

    BalasPadam
  4. senang sekarang ini sudah ada sistem pendaftaran secara online begini..

    BalasPadam
  5. Sekarang semuanya sudah mudah . online jer . harap ibu bapa alert dgnnya .

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah, semakin canggih, namun gunakanlah teknologi apa pun dengan sebaik-baiknya. Mudah-mudahan makin canggih juga manusia-manusianya...;).

    BalasPadam
  7. eh, sekarang ni daftar sekolah pakai online ke..? wow..

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah.. semoga memudahkan lagi pengurusan pembelajaran utk ibu bapa, guru2 & juga anak2..

    BalasPadam
  9. noe dulu daftar anak pun online...senang

    BalasPadam
  10. Wah, daftar murid darjah satu pun dah guna sistem atas talian? Majunya dunia.

    BalasPadam
  11. maju..ke.......menambah masaalah ada lain kali kalu nak berubah buat secara total.......ne harap penampilan je hebat tapi isi takde..........orang nak daftar anak sekolah pun nak amik masa berhari 2......sistem tak support....baik g sekolah je daftar dah tentu selesai......

    BalasPadam
    Balasan
    1. btul tu pening kpala dbuatnya...............

      Padam
  12. Saya dah cuba dari pagi tapi diberitahu site under maintenance. Boleh beri link terus ke site pendaftaran murid darjah 1

    BalasPadam
  13. Tolong beri link terus ke pendaftaran darjah 1 di Selangor. Saya telah mencuba dari pagi tetapi setiap kali dapat site under maintenance.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya juga telah cuba klik pautan ini dan lainnya. Namun apa yang dimaklumkan, sistem ini diselenggara. Jika tidak boleh juga, Puan boleh berhubung terus dengan pihak sekolah.

      Padam
  14. for Kuala Lumpur which web-site Please !! Thanks !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya tidak pasti pula untuk Kuala Lumpur. Boleh rujuk di web KPM.

      Padam
  15. Saya da cuba smp jenis sekolah yg dipilih tetapi tetiba site under maintenance..bile try semula id da didaftarkn cuma x lengkap...mcm mane yea nk continue semula

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh cuba masukkan semula ID tersebut. Untuk peringatan hanya 3 kali sahaja boleh dipinda atau dikemaskini. Sebolehnya buat yang terbaik.

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78