Pengikut

Khamis, 22 September 2016

Rahsia Penulisan Berpengaruh - Khairul Hakimin Muhammad

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.Saya yakin kebanyakan daripada kita mempunyai ilmu, tetapi tidak banyak daripada kita yang "pandai" menggunakan ilmu itu dengan betul. Ibaratnya apa gunanya hidup seribu tahun tetapi tidak sembahyang. 

Oleh sebab itu, buku "Rahsia Penulisan Berpengaruh" tulisan Tuan Khairul Hakimin Muhammad memberikan panduan yang kecil tetapi bermanfaat, ringkas tetapi padat, sedikit tetapi besar kesannya dan paling penting santai tetapi mengujakan.

Saya tidak katakan buku ini bagus dan sempurna (barangkali aspek tatabahasa - ejaan boleh diperbaiki lagi) tetapi setidak-tidaknya apabila saya membaca buku ini akan terlintas di fikiran saya: oh, begini..oh, begitu! 

Andai selepas anda membaca buku ini pengikut anda tidak bertambah atau melebihi bapa viral ini yang sudah melebihi 80 000 pengikut ini, janganlah salahkan saya pula.

Hal ini kerana kejayaan bukan semata-mata diukur dengan kuantiti dalam tempoh waktu yang singkat sebaliknya jika di pihak kita ada perubahan kualitinya secara tekal atau berterusan itu sudah cukup memberi isyarat bahawa kita sudah berjaya keluar daripada kepompong yang selesa.

Isi Kandungan

Bab 1 Impak Gambar Profil dan Gambar Kaver
Bab 2 Impak Penggunaan Nama yang Betul
Bab 3 Ejaan dan Tatabahasa
Bab 4 Menulis Status Kehidupan
Bab 5 Menulis Ulasan
Bab 6 Teknik Mendapatkan Pengikut dan Sasaran
Bab 7 Interaksi, Bukan Berbual
Bab 8 Jangka Hayat Post
Bab 9 Posting Berimpak Tinggi
Bab 10 Punchline
Bab 11 Permulaan Pengikut Mengikut Facebook Kita
Bab 13 Fanpage
Bab 14 Larangan Keras
Bab 15 Jadi Pemilik, Bukan Kedai


Buku ini boleh dibeli dengan Cik Siti Rahmah Mohd Noor.

3 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78