Pengikut

Rabu, 20 November 2013

Print Screen

Assalamualaikum dan selamat petang semua. 
Alhamdulillah, kesihatan saya semakin baik setelah makan ubat. 
Terima kasih kepada kalian semua yang prihatin dan mendoakan kesihatan saya cepat sembuh.

Saya ingin bertanya kepada kalian, siapa ada guna atau install print screen dalam laptopnya? Dahulu saya ada install dalam laptop lama saya. Itupun Mama Norhasniza yang ajar saya download yang ikonnya gambar bulu ayam warna ungu tu. Tapi saya dah lupa. 

Ada yang terbaru dan terbaik lagi ke? Kepada sesiapa yang tahu boleh tinggalkan link atau apa-apapun maklumat di kotak komen saya. Terima kasih ya.


12 ulasan:

  1. print screen? bukan semua keyboard ada button tu ke?
    unless cikgu guna MAC
    agak complicated sikitlah kalau guna MAC

    BalasPadam
  2. cik akak guna yang ada kat lappy je cikgu...:)
    lepas tu copy & paste kat paint je...

    BalasPadam
  3. alamak dlm lappy xtau la..hp tau laa ehe

    BalasPadam
  4. button printscreen ade kat keyboard kan
    klo nak print full page tu kena bubuh software dia

    BalasPadam
  5. print screen saya just tekan button kat keyboard jer ...

    BalasPadam
  6. search snipping tool kat start button

    BalasPadam
  7. boleh guna keyboard boleh juga guna software..

    BalasPadam
  8. aiza selalu tekan 'ctrl+prt sc sys rq' di netbook aiza je.. kemudian 'paste' kat paint atau photoscape..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pula, tekan sahaja kekunci 'Prt Sc SysRq'. Kemudian pergi ke software 'Paint' dan tekan 'ctrl + V'. Ambil yang gambar [ ] (select). Dan kemudian crop.

      Selesai.

      Padam
  9. sy pun buat sama spt Mizz Aiza...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78