Pengikut

Jumaat, 1 November 2013

Dialog Penulis VS Pembaca

Assalamualaikum semua.

Bukan hari ini sahaja, malah sudah berkali-kali saya dikemukakan dengan pernyataan: 
Aku tak sangka kau ni seorang penulis.

Saya sudah baca cerpen hari tu yang tersiar di surat khabar. Suami akak suka sangat dengan cerpen tu. Ada buku tak?
Belum ada. 
Cerpen yang tersiar sebelum ni ada simpan?
Ada, saya potostat. Buat koleksi, simpan dalam fail.
Boleh akak beli.
Terpana saya.
Tunggu buku terbit nantilah. Insya-Allah dalam proses penerbitan. 
Nanti dah terbit, bagitau akak. Akak nak jadi orang pertama beli.

Nota: Dialog di atas saya ibaratkan sebagai sokongan daripada rakan sejawat. Terima kasih saya ucapkan kerana menghargai dan menyedari keberadaan saya dalam dunia penulisan ini. 



22 ulasan:

  1. Saya pun sedang menanti Tetamu Istimewa cikgu tu. Tak sabar nak beli. Semoga berjaya cikgu!

    BalasPadam
  2. Saya baru nak tanya... tapi dah dijawab... kalau dah pemegang Ijazah Sarjana Muda Sastera tentulah sedikit sebanyak terbabit jugak dalam dunia penulisan kreatif ... Lagipun saya belum selak lagi lembaran blog Helmi ni.

    BalasPadam
  3. Itulah rezeki Allah bagi...satu pujian melengkap misi kita sebagai penulis....
    Memberi kita semangat untuk berkarya....
    tahniah cikgu....cikgu memang betul berbakat :)

    BalasPadam
  4. kathy pun menghargai karya helmi..

    BalasPadam
  5. alhamdulilah semoga cikgu helmi terus berjaya dalam bidang penulisan ye :)

    BalasPadam
  6. Terimalah realiti ini. Jika anda seorang penulis...pasti ada peminatnya. :)

    BalasPadam
  7. teruskan usaha.pasti ini tulis novel pulak.

    BalasPadam
  8. Cikgu, apa kata terbitkan dalam bentuk e-book?

    BalasPadam
  9. Tak kenal maka tak cinta. Pabila diketahui empunya nama Inshaa Allah akan selalu menaut rasa. Semoga sentiasa berusaha untuk merangkul jaya.

    BalasPadam
  10. Saya cuma mampu berangan2 menjadi penulis...

    BalasPadam
  11. puteri memang minat dengan bidang penulisan ni. Semoga cikgu berjaya terbitkan buku nanti :)

    BalasPadam
  12. Tahniah cikgu..mesti terharukan..

    BalasPadam
  13. karya cikgu tu patut disiarkan skali kat blog ni. :) hehe

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah cikgu =) berkat usaha yang gigih juga tu..dah ada peminat setia hasil karya cikgu

    BalasPadam
  15. tahniah cikgu. teruskan berkarya. Saya nk jadi penulis tapi saya tak berbakat =(

    BalasPadam
  16. Pasni idea pasti mencurah2 tahniah!

    BalasPadam
  17. Usaha dgn niat yg murni in shaa Allah pasti dipermudahkan.. teruskan berkarya cikgu Helmi.. :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78