Pengikut

Sabtu, 9 November 2013

Jasamu Tetap Dikenang

Assalamualaikum semua. Selamat berhujung minggu.

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga saya mendapatkan laptop baharu. Terima kasih Compaq selama 7 tahun berkhidmat dengan saya. Laptop ini telah banyak berjasa kepada saya. Saya beli laptop ini sewaktu semester kedua di UPM dulu. Kemudian, dengan laptop ini juga saya menulis menghasilkan karya. 


Kini ASUS pula mengambil alih. 


Warna merah lagi tu.



Pada perancangan awal hendak beli notebook saja, tapi fikir balik susah pula saya hendak menaip. Maklumlah kerja menulis ni perlukan keselesaan dan ruang yang cukup. Kalau kena teliti satu huruf demi satu huruf nak menaip, susah juga.


30 ulasan:

  1. lawa laptop baru. warna merah :)

    BalasPadam
  2. wah.. tujuh tahun.. lama tu.. pandai jaga barang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Tak banyak tangan yang pakai. Sebab tu boleh tahan sampai 7 tahun kot.

      Padam
  3. Balasan
    1. Itulah yang membuatkan saya sayang sangat kepadanya.

      Padam
  4. Cantiknya laptop baru dia..wahhh..color merah plak tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Nampaknya ramai yang suka merah ya.

      Padam
  5. merah..suka,suka...lappy kathy pun merah tapi acer..

    BalasPadam
  6. Wah cikgu, laptop kita samalah. Warna dan jenis. Saya beli Disember tahun lepas, tetapi diberikan kepada abang saya untuk digunakan dan dah jadi macam milik abang saya. Jadi, sekarang, laptop merah saya tu, saya beri kepada abang saya dan dia belikan saya yang lain.

    Ditambah pula dengan saiznya terlalu besar. Susah nak dibawa ke sana dan ke mari. Hehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, ya ke. Kebetulan. Memang besar, tapi rasanya ringan sikit dari Compaq saya tu.

      Padam
  7. alhamdulillah sudah ada penggantinya.. cantik warna merah.. semoga helmi terus bersemangat untuk menulis.. :D

    BalasPadam
  8. warna merah memang cantik.. :)

    BalasPadam
  9. betul la..yumida lebih prefer pakai lappy utk menaip..senang, mudah n cepat
    even ade tab, tp sgt slow menaip satu2
    before ni yumida pernah ade lappy 14 inci, fuh mmg berat
    now dah bertukar ke netbook 10 inci, lebih ringan n memuaskan hati. harga pun murah. mmg berbaloi2 la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Walaupun besar, tapi ringan juga Asus ni. Kalau ada duit lebih nak cari juga notebook untuk senang dibawa.

      Padam
  10. Laptop baru...pasti semangat pun membara bak warnanya!
    Biar besar tapi puas dan menang memakai :)

    BalasPadam
  11. Wah cantik.. Tahniah cikgu Helmi.. lappy baru dgn semangat yang baru.. semoga terue berjaya.. aamiin.. :)

    BalasPadam
  12. Bila dalam kelas saja Ida guna lappy tapi bila balik rumah terutama untuk melayan blog, Ida lebih gemar guna PC. Bila jalan2 lak Ida guna Tablet atau Hp. Sebab tu bila ida keluar jer dari rumah terutamanya waktu siang, Ida jarang layan blog sbb Ida tidak mahir dan tidak selesa mengguna Tablet atau hp. Bila malam2 mcm ni baru Ida akan update blog dan buat auto publish. Kalau nak BW pun waktu malam gak... terukkan Ida?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikut kesesuaian kan. Kalau yang tak ada pilihan, kenalah guna yang ada saja.

      Padam
  13. Wah, sangat bagus dan khidmat dalam merawat laptop lamanya ... :-) Salam kenal.Terima kasih telah berkunjung ke blog saya ... :-)

    BalasPadam
  14. selamat menikmati asus. saya pun sekarang ini sedang menggunakan asus

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78