Pengikut

Jumaat, 26 Disember 2014

Tarikh Semakan Kemasukan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik Ambilan 2015

Assalamualaikum.

Kepada calon PT3 yang berminat untuk membuat permohonan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik Ambilan 2015, bolehlah berbuat demikian pada hari ini juga kerana tarikh permohonan akan ditutup pada 26 Disember 2014

Klik di sini:


Setelah membuat permohonan, adalah diingatkan supaya calon sentiasa melawati laman sesawang KPM di alamat http://www.moe.gov.my untuk semakan tarikh penting permohonan kemasukan tersebut. 

Oleh itu semak tarikh ini:


Tarikh Semakan Kemasukan ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik Ambilan 2015

1. Iklan permohonan: 2 Disember 2014
2. Permohonan Online: 3 Disember 2014
3. Tarikh Tutup Permohonan: 26 Disember 2014
4. Proses oleh BPM: 27 Disember hingga 31 Disember 2014
5. Sesi temu duga (sekiranya dijalankan) dan pemilihan: 11 Januari hingga 18 Januari 2015
6. BPM proses: 11 Januari 2015 
7. Semakan permohonan secara online: 20 Januari hinga 25 Januari 2015
8. Rayuan ke KV/SMT
9. Pendaftaram di KV: 19 Januari 2015
10. Pendaftaran di SMT: 26 Januari 2015
11. Pendaftaran gantian di KV: 20 Januari 2015 hingga 28 Februari 2015
12. Pendaftaran gantian di SMT: 27 Januari 2015 hingga 28 Februari 2015

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut calon boleh hubungi Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional (BPTV) di talian 038884 5154 / 5086 / 5089 / 5104 / 5067



SEMOGA BERJAYA!

18 ulasan:

  1. temu duga.. mcm mna tu?. dia tanya soalan kita jwb ke apa?.

    BalasPadam
  2. good info untuk anak2 lepasan pt3, tq so much :)

    BalasPadam
  3. salam...
    perlu ke pergi temuduga tu???
    kalo seseorg tu rumah dye jauh dri sk or kolej tu mcm mne???
    perlu jugak ke org tu pergi???
    harap admin dpt reply komen sye secepat yg mungkin.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tidak semua program yang ditawarkan pergi menghadiri temuduga. Hanya program tertentu sahaja. Rujuk program yang dimohon.
      Sekiranya, syarat yang ditetapkan perlu menghadiri temuduga, calon perlu menghadirinya. Sekiranya ada kemusykilan atau pertanyaan boleh berhubung terus dengan pihak mereka.

      Padam
  4. assalam
    mcm mne nk thu jika perlu mnghadiri temu duga??

    BalasPadam
  5. Bagai mana kalau terlewat temu duga .. apakah masih boleh terima permohonan online itu ? Sbb saya baru je tahu tarikh2 ni sedangakan sesi temu duga tu dah lewat harap balas

    BalasPadam
  6. temu duga tu se mua yang daftar pemohonan leh pegi ke

    BalasPadam
  7. saya tak sempat nak isi borang permohonan kerana banjir....saya hanya sempat isi nama dan alamat ...markah band saya x sempat nak isi ...macam mana jika saya ingin masuk ke kolej vokasinal

    BalasPadam
  8. salam sejahtera ,
    saya tidak di panggil untuk temu duga
    adakah saya memang tidak dapat tawaran ke kolej vokasional
    harap admin memberi penjelasan kepada saya secepat yang mungkin
    terima kasih

    BalasPadam
  9. salam sejahtera ,
    saya tidak di panggil untuk temu duga
    adakah saya memang tidak dapat tawaran ke kolej vokasional
    harap admin memberi penjelasan kepada saya secepat yang mungkin
    terima kasih

    BalasPadam
  10. salam . saya dah cuba mohon utk masuk ke kolej vokalsional tapi time nak mohon tu internet problem tapi time tu jugak hari last utk mohon.so blh bantu saya x ? mohon sgt . mohon balas

    BalasPadam
  11. Kalau saya nk mohon sekarang boleh ke??? ....please jawap sya nk tahu thanks

    BalasPadam
  12. permohonan kedua ada lagi tak??
    balas

    BalasPadam
  13. saya nk mohon sekarang bole lagi ke ?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belong ToTetamu Istimewa | Designed All Reserved By KathyR’bain78